Névjegyzék Tagság – GYIK

KI KICSODA… – NÉVJEGYZÉK – TAGSÁG
Újságíró, Szerkesztő, Olvasószerkesztő, Korrektor, Riporter, Blogger, Webszerkesztő, Fotós, Grafikus, Tördelő, Fordító, Reklámszakember…

Médiaközpontunk információs bázisában kiemelt szerepet kap a Média szereplőinek bemutatása Ki Kicsoda területünk, amely nem csak informatív tartalma miatt lehet fontos, hanem a munka, illetve megbízás lehetőségének kiajánlásában is.

Az adatlap megjelenése INGYENES!                              ADATLAP FELTÖLTÉSE ITT

Azok számára, akik főállásban szeretnének elhelyezkedni, vagy másodállást, eseti megbízás stb. lehetőséget keresnek, létrehoztuk a TAGSÁG rendszerét. Tagjaink számára, alapvetően egy olyan felületet biztosítunk, ahol adatlapját a szolgáltatások között is megjelenítheti, ahol közvetlenül találhatnak partnereink újságírót, fotóst, grafikust, fordítót stb. Lehetőségeink szerint, kiemelt segítséget nyújtunk, illetve ajánljuk tagjaink tudását. A Média területén túl, bármilyen szellemi tevékenységet lehet ajánlani.

Állást, munkát, megbízást, kereső tagjaink számára többféle lehetőséget biztosítunk, hogy menedzseljék tudásukat, önmagukat, illetve az alap információkon túl, akár például referenciákat is bemutathassanak!

Hogyan menedzselhetik tudásukat tagjaink?
– adatbázisunkban bőséges lehetőséget nyújtunk a bemutatkozásra;
– a bemutatkozásnál meg lehet jelölni, milyen munkát, feladatokat tudnak vállalni, amely alapján többféle keresési rendszerben találhatnak rá;
– országosan és határainkon túl is találhatnak munkát, megbízást;
– rendkívüli eseményeknél, akár az eset közeléből tudnak tudósítót, vagy fotóst, operatőrt találni a médiák;
– a saját adatlap mellett külön területen hirdetheti meg az általa nyújtott lehetőségeket;
– szolgáltatások területünkön közvetlenül megtalálhatják a tagjaink által kínált szolgáltatásokat;
– külön területen lehet megjelentetni azokat a képességeket, illetve ötletek, amelyek alapján közvetlenül megtalálhatják az ideális munkatársat (pl. cikk XY sztárral, énekessel, vagy rövid összefoglaló az ajánlott írásról);
– saját honlapra, bemutatóoldalra linkelés;
– referenciamunkák megjelenési lehetősége;
– együttműködés lehetősége;
– saját hírportálunk (www.hirnok.hu) rovataiban megjelenési lehetőség (Kizárólag a profilunkhoz illő, szerkesztőnk által megjelenésre javasolt írások, ami nem csak kiadónk arculata miatt fontos, de a jövőbeni munka miatt sem mindegy.);
– hírportálunk szabadon felhasználható területe által, más médiákban megjelenés;
– részvételi lehetőség értékeléses versenyünkben, amelynél a legjobb írások szerzői kiemelt díjazást kapnak.
A területek folyamatosan bővülnek.

Az alapötlet (Magamról, Magunkról)
Nem elegendő, ha valaki tudással rendelkezik, ha nincs lehetősége megmutatni. A tehetségkutatók nélkül sok énekes továbbra is élné szürke mindennapjait. Pályafutásom során fontos szerepe volt annak, hogy menedzseltem magamat, illetve tudásomat, írásaimat. A hazai lappiacon nem csak saját újsággal vagyok jelen 1992 óta, de – mi tagadás, a nehezebb időkben – többek között az országos médiákban is jelen voltam. Azon kevesek közé tartozom, akik a Magyar Nemzet stabil állását önként adta fel a vállalkozói bizonytalanságra (amit azóta sem bántam meg). A Kurír állandó munkatársaként nem kerestem annyit, mint szabadúszóként. Megjelentek írásaim a Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Népszabadság, Népszava, Kurír, Hekus Magazin, 07 Magazin, Hajnali Krimi, Mai Nap, Blikk, Biztonságtechnika stb. újságokban, de kipróbáltam magam riporterként helyi tévében és rádióban is. Mindez talán elegendő referencia ahhoz, hogy mások érvényesülésében is tudjak segíteni munkatársaimmal együtt.

A múlt, vagyis az első lépés – Sajtóközpont
A néhány éve létrehozott Sajtóközpontunk alapját is az adta, hogy segítsünk az újságíróknak, szerkesztőknek, grafikusoknak, fotósoknak… a sajtó területén elhelyezkedni, érvényesülni. A honlap népszerű volt, viszont kiadónk egyéb területeinek fejlesztése miatt háttérbe szorult, s a válság minket is megszabdalt, de a nehéz időkben is tudtunk lépést tartani. Az újabb fejlődések által egyre több kiadóval, szerkesztőséggel, céggel kerülünk kapcsolatba, amelyek gyakran keresnek meg minket, hogy segítsünk egy-egy feladathoz, vagy állandó munkához újságírót, fotóst, grafikust, fordítót, szerkesztőt, szervezőt… találni.

Az adatlap összeállításánál törekedtünk arra, hogy az alap információkon túl, ötletet is adjuk olyan mellékesnek, vagy aprónak tűnő információk közlésére, amely fontos is lehet, illetve olyan adatokat is meg lehessen adni, amelyek érdekesek lehetnek munka, illetve megbízás szempontjából. Mindezt munkaadói szemmel is építettük ki. Természetesen, mindenki annyi adatot közöl, amennyit jónak lát! Nincs kötelezettség, de minél több az információ, annál több az esély, hogy rátalálnak.

Külföld
Határainkon túl is sokan élnek, akik a hazai médiák számára érdekes írásokat adhatnak, s Magyarország híreit is sok külföldi sajtó keresi. Honlapunk által lehetőség van ezeknek a keresleteknek és kínálatoknak egymásra találni. Az adatlapokat nem csak hazai médiák képviselői olvashatják, hanem határainkon túlról is rátalálhatnak.

Szolgáltatások területünkön tagjaink kiemelten tudnak megjelenni, ahol közvetlenül rendelhetnek meg munkát. Ez az egyik legfontosabb lehetőség tagjaink számára, hiszen itt például eseti munkára találhatnak megfelelő szakembert, de ugyancsak ezen a területen kaphatnak állandó munkára is ajánlatot. Például azok a cégek, amelyek egy PR cikk elkészítésére keresnek újságírót, akár a Google kereső által is hozzánk irányítódnak.

Azonnali híradás, helyi specialitás
Rendkívüli eseményeknél (tűz, áradás, baleset stb.) azonnal találhatnak a médiák az esemény közeléből, helyismerettel, vagy kapcsolatokkal rendelkező munkatársat, aki alkalmi, vagy később állandó megbízást kaphat.

Linkelés
Azoknak a tagoknak, akiknek saját honlapjuk van, lehetőséget biztosítunk arra, hogy linkelhessenek az oldalukra.

Referencia
Hírportálunkon a www.hirnok.hu honlapon lehetőséget biztosítunk írások megjelenésére. Természetesen, kizárólag olyan anyagok kerülhetnek fel, amelyeket szerkesztőink elfogadtak, vagyis nem válogatás és szerkesztés nélkül kerülnek fel. Nem titok, ez számunkra is pluszt jelenthet az érdekes írások által, viszont a jó írások szerzőinek munkát, megbízást jelenthet. Annak sem vetünk gátat, ha valaki sajtótájékoztatóra, eseményre menne el, amelyről illik tudósítani, vagy tesztel valamit, amit szeretne kipróbálni. Az ötletek tára bőséges, amelyeknél támasz lehet kiadónk és honlap hálózatunk. A kiemelkedő, érdekes anyagok közül lehetséges, hogy nyomtatott lapunkban, a Hírnök Magazinban jelenik meg. A referencia nagyon fontos, hiszen munka szempontjából döntő szerepe lehet.

Extra kereset, verseny
Terveink szerint, hamarosan elindítunk egy versenyt, amelyben a legjobb írásokat olvasóink értékelhetik, s a legtöbb kiemelkedő szavazatot elért mű szerzője értékes díjat, illetve pénzbeni elismerést, kiemelt bért kap.

Sajtótájékoztatók
A sajtótájékoztatók ugyancsak kiemelkedő szerepet játszhatnak a menedzselésben! Alapvetően megpróbálunk minél több sajtótájékoztatót beharangozni, amelyekre várunk információkat is. Sokak számára kapcsolatteremtésre is lehetőséget biztosít. Például tagjaink jelezhetik honlapunkon, hogy mennek valamilyen sajtótájékoztatóra, amelyről partnereink is kérhetnek anyagot tőle. A sajtótájékoztatókról készült írásokat a referenciák között is meg lehet jelentetni, ami ugyancsak figyelemfelkeltő lehet. Sokan járnak kapcsolatteremtés miatt, vagy csak úgy sajtótájékoztatókra, amelyeknél kellemetlen lehet, ha nem jelentetnek meg anyagot. Erre is tudunk helyet biztosítani. Jelenleg is vannak olyan partnereink, akik úgy járnak eseményekre, hogy honlapunkon jelentetik meg a cikket. A tájékoztató szervezője jól jár, mert megjelenik a róla szóló anyag. Az újságíró számára szórakozás. Nekünk pedig érdekes anyag.

Kezdők, Amatőrök is megjelenhetnek, lehetnek tagok?
Mindenki volt kezdő, s egyik fontos szerepe honlapunknak, hogy a lehetőségeket kiaknázzuk és a tehetségeket is bemutassuk. Hogyan lehetek újságíró? Hogyan lehetek riporter? – hangzik el sokszor a kérdés, amelynél talán többször merül fel a „hogyan hasznosítsam tudásom” kérdés, hiszen azért választották sokan ezt a területet, mert itt szeretnének érvényesülni. Megpróbálunk a kezdetektől segíteni. A jó írásoknak, ötleteknek teret adunk a megjelenésre, amelynél nem a szerző életkora, pályafutása a mérce, hanem az anyag tartalma. Természetesen a profik számára is jelentős segítség lehet honlapunk. A legfontosabb a tehetség és a tudás!!!

Politika
Kiadónk mindentől és mindenkitől független! A politikai nézeteket tiszteletben tartjuk, de az ilyen jellegű megnyilvánulásokat távol tartjuk. A tagság és az együttműködés szempontjából teljesen mellékes, hogy ki milyen párthoz tartozik, vagy kivel szimpatizál.

Mi a garancia a sikerre?
A válasz egyszerű: semmi! Alapvetően egy olyan felületet biztosítunk, ahol akár fotóval és bőséges önéletrajzzal – mindenki saját belátása szerint – bemutatkozhat, ami egyfajta lexikális adatbázis a média szereplőiről! Természetesen mindent elkövetünk annak érdekében, hogy honlapunkat és tagjainkat menedzseljük, ajánljuk szerkesztőségeknek, munkaadóknak… Honlap-hálózatunk és többek között a szerkesztőségek számára biztosított hirdetésfelvételi együttműködés által sok kiadóval, illetve szerkesztőséggel vagyunk folyamatosan kapcsolatban. 

Szükség van együttműködésre, ötletekre? Kapok fizetést?
Honlapunk és cégünk alapelve, hogy minden ötletet figyelembe veszünk. Mindenki számára megpróbálunk lehetőséget biztosítani. Vállalkozásként csak úgy tudunk fennmaradni, fejlődni, ha minimum egyensúlyba van a bevétel és a kiadás, ami azt jelenti, hogy nyitottak vagyunk olyan együttműködésre, ötletekre, amely partnereink, munkatársaink számára, illetve cégünknek kifizetődő. Kizárólag előre egyeztetett és jóváhagyott fizetési megállapodás alapján fizetünk díjat.

 

 

 

Tagdíj: nettó 9 448 Ft/év Bruttó 12 000 Ft/év (1 000 Ft/hó) helyett,  még ingyenes              

 

 

 

 

 

 

 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás